احتمالاً اخیراً چیزهای زیادی در مورد وردپرس شنیده اید. و مشتاق هستید بدانید وردپرس چیست؟ وردپرس محبوب ترین ابزار جهان برای ایجاد وب سایت است. وردپرس قادر به ایجاد هر سبکی از وبلاگ است، از یک وبلاگ ساده گرفته تا یک وب سایت تجاری کامل. شما حتی می توانید از WordPress برای ایجاد فروشگاه آنلاین (با استفاده از افزونه محبوب WooCommerce) استفاده کنید.

شاید شما با خود بگویید که من هرگز وب سایتی راه اندازی نکرده ام؟ نگران نباشید! برای ایجاد یک سایت حرفه ای با وردپرس نیازی به مهارت برنامه نویسی و طراحی ندارید. هزاران طرح رایگان برای انتخاب توسط شما وجود دارند که این طرح ها در دنیای وردپرس به عنوان تم” شناخته می شوند.

آموزش وردپرس

آموزش وردپرس

وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟ به طور کلی وردپرس یک نرم افزار تحت وب متن باز (open source) می باشد که در دسته ی سیستم های مدیریت محتوا یا همان CMS ها که مخفف (Content Management System) می باشند، قرار میگیرد. از آنجا که سیستم وردپرس رایگان است، هر کاربری می تواند فایل های مربوطه ی آن را دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهد. البته بدیهی است که وردپرس بخشی از نیازهای کاربران را برآورده می کند اما برای شخصی سازی و برآورده ساختن سایر نیازها، به متخصصینی نیاز است که تغییرات لازم را ایجاد کرده و یا سایر امکانات و ابزار مورد نیاز کاربران را فراهم نمایند.

پوسته ی وردپرس چیست؟

پوسته ی وردپرس، قالب وردپرس یا همان WordPress Theme، همان طرح اصلی وب سایت وردپرس شماست! همان قالب سایت شما که کاربران می بینند. کارهای مختلفی را انجام می دهد که واضح ترین و رایج ترین آن ها، تعیین آرایش قرار گرفتن عناصر مختلف صفحات وب در کنار یکدیگر می باشد.

البته کسانی که به صورت فنی باوردپرس آشنایی داشته باشند، می دانند که مسائل دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان از قابلیت انعطاف پذیری مناسبی که در وردپرس وجود دارد، استفاده کرد. یک سایت وردپرسی در واقع رایگان است. اما نصب آن، داشتن یک قالب اختصاصی حرفه ای، پشتیبانی، هاست و فضای میزبانی همه هزینه دارند.

وردپرس و رابطه آن با موتورهای جستجو

به طور کلی وردپرس به گونه ای ساخته شده است که از محبوبیت خوبی نزد موتورهای جستجو برخوردار است اما هرگز نباید فراموش کرد که توجه به سئو یا همان بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو بسیار حائز اهمیت بوده و توصیه ی اکید ما به کسانی که قصد استفاده از وردپرس را برای وب سایت خودشان دارند، این است که اگر افزایش میزان بازدیدها از طریق موتورهای جستجو برایتان اهمیت دارد، حتما کار طراحی پوسته ی خودتان را به کسانی بسپارید که اطلاعات خوبی از سئو دارند.

تاریخچه وردپرس

سیستم b2/cafelog به عنوان اولین سیستمی است که در وبلاگ‌نویسی از آن استفاده می‎شد. این سیستم اولین بار، توسط اون مت مولنوگ برای انتشار عکس‌هایی در سفر به واشنگتن مورد استفاده قرار گرفت. وردپرس در سال 2003 با همکاری مت مولنوگ و مایک لیتل راه اندازی شد. این دو نفر تصمیم داشتن تا پروژه ای ایجاد کنند که توانایی آن فراتر از سیستم وبلاگ نویسی ساده باشد. برای بررسی تاریخچه وردپرس بهتر است بر اساس ورژن‎ها‎ عمل شود که در زیر به آن می پردازیم:

وردپرس نسخه 0.71

اولین نسخه سیستم وردپرسی که به بازار وارد شد، ورژن 0.71 بود که نسبت به نسخه‎ها‎ی کنونی، بسیار ساده طراحی شده بود. بر روی این نسخه هیچ پیشخوانی تعبیه نشده است تا کاربران از آمار تالار گفتگو سایت خود و یا اخبار دیگر مطلع شوند. کاربران می‎توانند سه حالت برای پست انتشار (Publish)، خصوصی ( Private) و پیش نویس (Draft) داشته باشند. این نسخه دارای انعطاف پذیری برای ذخیره نوشته‎ها‎ است که یکی از مزایای ورژن 0،71 به شمار می رود.

وردپرس نسخه 1.0

ورژن 1،0، به عنوان دومین نسخه وردپرس، در سال 2004 منتشر شده و بنام یک موسیقی دان جاز Miles Daves نامیده شد. این نسخه به کاربران اجازه می‎دهد تا نوشته های خود را دسته بندی‎ کنند و پیوندهای یکتای مناسب برای بهینه سازی وب سایت خود را ایجاد نمایند.

وردپرس نسخه 1.2

نسخه 1،2 در سال 2004 ساخته شد که دارای پنل مدیریتی و ویژگی‎ها‎ی دیگری برای مدیریت سایت بود. در این نسخه، کاربران می‎توانند بخش افزونه ( plugin) را در پنل مدیریت مشاهده کنند. همچنین نسخه 1،2، افزایش قابلیت‎ها‎ی سایت بدون نوشتن را امکان پذیر نموده است. با استفاده از این نسخه، کاربر می‎تواند برای تنظیم نوشته‎ها‎ی خود بطور سیستماتیک، زیر دسته ( subcategories) ایجاد کنند. علاوه بر این، کاربر می‎تواند برای طراحی ظاهر (style) از تصویر شاخص در نوشته‎ها‎ی خود استفاده نماید.

وردپرس نسخه 1.5

در این نسخه پیشخوان محبوب وردپرس ایجاد شده است. با وارد شدن به نسخه 1،5 به جای صفحه پست، پیشخوان به کاربر نشان داده می‎شود. همچنین در این نسخه یک رابط زبانه دار وجود دارد که به منظور ایجاد یک پست یا صفحه، به کاربران اجازه می‎دهد تا بین زبانه‎ها‎ جابه جایی ایجاد کند. این قابلیت در نسخه‎ها‎ی قبلی وجود ندارد.

این اولین نسخه در تاریخچه وردپرس است که کل ساختار پوسته را به فایل‎ها‎ی جداگانه مانند header.php، footer.php و sidebar.php تقسیم می‎کند و اگر شما در هر یک از این فایل‎ها‎، تغییراتی را اعمال کنید فورا در کل سایت منعکس می‎شود.

وردپرس نسخه 2.0

نسخه 2،0 در سال 2005 طراحی شد که در نسخه‎ها‎ی قبلی وردپرس در پنل مدیریت، قابلیت تغییر رنگ‎ها‎یی از سایه‎ها‎ی سیاه و سفید و خاکستری به برخی از سایه‎ها‎ی آبی وجود دارد. این نسخه می‎تواند ویرایشگر پیشرفته TinyMSC که از آن در قالب بندی پست‎ها‎ استفاده می‎شود را معرفی نماید. با استفاده از این نسخه، کاربران قادر به آپلود عکس‎ها‎ در پست‎ها‎یشان هستند. در نسخه 2،0، پیش نمایش پوسته‎ها‎ از طریق screenshot.png به همراه ویژگی‎ها‎ی جدید دیگر، ایجاد شده است.

وردپرس نسخه 2.5

نسخه 2،5 وردپرس در سال 2008 طراحی و منتشر گردید. این نسخه توانسته است زیباترین پنل مدیریت وردپرس را به خود اختصاص دهد که پنل مدیریت وردپرس در آن شبیه به نسخه‎ها‎ی در حال حاضر است. با ورود این نسخه اولین بار در تاریخ وردپرس کاربران قادر به آپلود تصاویر مختلف یا پیوست پست‎ها‎ی دیگر شدند.

وردپرس نسخه 2.7

با ورود نسخه 2،7 به بازار، وردپرس شروع به رشد نمود و هزاران وبلاگ نویس که ایده‎ها‎ی بزرگی برای سایت‎ها‎ی بزرگ آماده کرده اند، از آن استفاده نمودند. در این نسخه تمامی ساختار و پنل مدیریتی تغییر کرده است و یک سایدبار شامل پیوندهایی به ابزار اساسی مورد نیاز برای مدیریت یک سایت، طراحی شده است.

همچنین در نسخه 2،7، پنل مدیریت به بخش‎ها‎ی مختلف از قبیل برچسب ( tag)، نظرات (comments)، انتشار ( publish) و … دسته بندی شده است. این نسخه دارای دو ویژگی منحصر به فرد Screen Option و QuickPress می‎باشد که قابلیت های متعددی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

وردپرس نسخه 3.2

پنل مدیریت تحولات زیادی در نسخه 3،2 داشته است که موجب شده تا برخی تصور کنند این بطور کلی از ابتدا طراحی شده است. در این نسخه، استفاده از کدهای css سبک، موجب افزایش سرعت بارگذاری پنل شده است. از جمله مشخصه‎ها‎ی نسخه 3،2 می‎توان به وجود ابزار Full Screen Editor اشاره کرد که تجربه نوشتن بدون حواس پرتی را برای کاربران فراهم کرده است.

وردپرس نسخه 3.5

وردپرس نسخه 3.5 در دسامبر 2012 طراحی شد که در آن مدیریت رسانه (media manager ) به شکل منحصر به فردی طراحی شده است. همچنین راه‎ها‎ی دیدنی و جذاب برای مدیریت تمام رسانه‎ها‎ در وبلاگ ارائه می‎شود. این نسخه برای صفحه نمایش Apple Rentia طراحی شده و از پنل مدیریت پشتیبانی می‎کند.

وردپرس نسخه 3.6

وردپرس نسخه 3.6 در سال 2013 با نام اسکار وارد بازار شد. و به عنوان آخرین نسخه آن معرفی شده و تمامی امکاناتی که هم اکنون در دسترس کاربران قرار گرفته در آن موجود است. براساس پیشرفت هایی که در نسخه های متعدد سیستم وردپرس وجود دارد، امید است که در آینده شاهد تغییرات زیادی در امکانات و کاربردهای آن باشیم.

مشخصات وردپرس چیست؟

  • نصب محلی
  • هسته قابل حمل
  • پشتیبانی از ساعت محلی
  • قابلیت gzip
  • سطح دسترسی
  • مشخصات کاربران
  • پویا بودن و انعطاف‌پذیری بالا
  • دارای کتابخانه پلاگین‌های وردپرس (رایگان)
  • دارای کتابخانه قالب‌های وردپرس (رایگان)
  • وردپرس شبکه (جهت راه اندازی سیستم وبلاگدهی با وردپرس)
  • فهرست‌های آبشاری و کرکره‌ای
  • شخصی‌سازی قالب‌ها، ابزارک‌ها از پنل مدیریت
  • ارسال و مدیریت دیدگاه
  • راه‌اندازی تالار گفتگو
  • راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی
  • ده‌ها مشخصه و ویژگی دیگر
  • موارد استفاده وردپرس
  • پیاده‌سازی وبلاگ یا سایت‌های شخصی
  • پیاده‌سازی وب سایت‌های خبری-اطلاع‌رسانی
  • پیاده‌سازی وب سایت‌های عکاسی
  • پیاده‌سازی وب سایت‌های معرفی مشاغل
  • پیاده‌سازی فروشگاه‌های آنلاین
  • راه اندازی سایت‌های اجتماعی و انجمن ها
  • سایت‌های دانشگاهی
  • افزایش کارایی و شخصی‌سازی

قالب‌ها، تم‌ها و افزونه‌های آماده‌ای به صورت تجاری یا رایگان برای کار کردن با این ابزار ارائه شده‌است که با استفاده از آن برخی کارهای متداول را آسانتر و در زمان کمتری می‌توان پیاده‌سازی کرد.

به عنوان مثال برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی در کنار سایت وردپرسی کافیست یکی از افزونه‌هایی که برای این منظور طراحی شده‌اند را به هسته وردپرس اضافه کرد. به عنوان مثال افزونه‌های WooCommerce و EDD دو افزونه وردپرس هستند که برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی جهت فروش کالای فیزیکی یا فایل‌های دانلودی استفاده می‌شوند.

همچنین قابلیت تبدیل شدن سایت به یک شبکه اجتماعی با افزونه قدرتمند Buddypress یا ایجاد یک تالار گفتگو یا انجمن با افزونه BBpress، در وردپرس وجود دارد. با توجه به فراوانی و تنوع افزونه‌های وردپرس تقریباً هر امکانی را می‌توان به سایت وردپرسی اضافه کرد.

مزایای وردپرس

کاهش هزینه

علاوه بر راه اندازی کم هزینه سایت، دیگر نیازی نیست که برای هر تغییری که می خواهید در سایت انجام دهید، به شرکت طراح سایت خود مراجعه کنید. وردپرس این امکان را به شما می‌دهد که هر زمان خواستید، تغییرات خود را درون سایت ایجاد کنید، مطالب جدید در سایت منتشر کنید، کاربران خود را مدیریت کنید، به نظرات رسیدگی کنید و … .

ظاهر زیبا

در سطح اینترنت هزاران قالب مخصوص وردپرس وجود دارد که شما می‌توانید انتخاب کنید و روی سایت خود پیاده‌سازی کنید. اما وردپرس امکان اینکه قالب سفارشی خود را طراحی و استفاده کنید را نیز دارد.

مدیریت آسان

شما به راحتی می‌توان سایت خود را در هر جا که هستید، چه با کامپیوتر و چه با موبایل، مدیریت کنید و نیازی به هیچ گونه برنامه جانبی ندارید.
ارتباط با شبکه‌های اجتماعی: وردپرس و افزونه‌های جانبی آن به شما این امکان را می‌دهند که به صورت خودکار سایت خود را به شبکه‌های اجتماعی بزرگ مانند توییتر، فیسبوک و یوتیوب متصل کرده و مشتریان خود را از تغییرات سایت خود باخبر سازید.

سئو عالی

وردپرس به صورت استاندارد کدنویسی شده‌است تا سئو سایت شما را هر چه بیشتر بهبود ببخشد تا در نتایج گوگل بهترین جایگاه را داشته باشید. البته سئو فقط به سیستم مدیریت محتوای انتخابی شما محدود نمی شود و موارد زیاد دیگری نیز در این بخش سهیم هستند.

بروزرسانی رایگان

وردپرس یکی سیستم مدیریت محتوای کاملاً رایگان است و بسیار در به روزرسانی و رفع مشکلات احتمالی فعال است. شما می‌توانید تمام این به روز رسانی‌ها را به صورت رایگان دریافت و با یک کلیک نصب کنید!

امنیت

وردپرس از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. اما به دلیل اینکه امنیت یک مسئله نسبی است و هیچ وقت صد در صد نخواهد بود، وردپرس هر روز مشکلات وردپرس را بررسی می‌کند و در به روز رسانی‌ها رفع می‌کند. علاوه بر تیم وردپرس، برنامه‌نویس‌های زیادی در جهان هستند که روی امنیت وردپرس کار می‌کنند. علاوه بر اینکه وردپرس به خودی خود تا حد زیادی ایمن است، افزونه‌هایی برای ایمن تر کردن سایت نیز وجود دارد تا سایت خود را امن تر کنید.

انعطاف‌پذیری وردپرس

وردپرس، یکی از منعطف‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای جهان است که افراد خواهند توانست آن را برای کاربری دلخواه خود ویرایش کنند. همچنین وردپرس دارای هزاران افزونه وردپرس است که از طریق آن‌ها می‌توانید انواع امکانات را به سایت خود اضافه کنید.
منبع; اف تی سنتر


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها